Túrkevei XVII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó - Képes riport

Major Krisztián tagtársunk Túrkevén járt a XVII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón. Az efféle esemény mindig érdekes, élménydús azoknak, akik érdeklődnek a haszonállatból kolbász készítésének háztáji jellegű folyamata iránt. Képekkel erősen illusztrált riport azoknak, szeretik az efféle "disznóságokat". A többiek nyugodtan hagyják ki ezt a bejegyzést. ☮

Fotó: Major Krisztián

″Hétvégén Túrkevén jártam a XVII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón. Az idelátogatók betekintést nyerhettek a sertésfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatták az érdeklődők, mint például a hagymás sült vért, a hurkát, kolbászt, az orjalevest, a toros káposztát. 

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Ez az esemény mindig is nagyszerű hangulatban zajlott, a jelentkező böllérek az általuk képviselt térség hagyományait, ételeit, a disznóvágás egyedi, térségre jellemző szokásait mutatják be.
Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Az elmúlt évekhez hasonlóan minden csapatnak egységes sátrakat biztosítottak, illetve külön-külön elkerített udvarok voltak kialakítva a vágás, feldolgozás helyszíneként. 

Fotó: Major Krisztián

Malacsütés, pálinka kóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat.

Fotó: Major Krisztián

Fotó: Major Krisztián

Én Túrkevére jártam suliba, közel áll hozzám a város. Rengeteg ismerőssel találkoztam és beszélgettem, elképesztően jó volt sztorizgatni a régi időkről.″

Major Krisztián


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések